SENASTE NYTT I VÅR FORSKNING

Här har vi samlat kommande event.  Vi uppdaterar också löpande med information om de seminarier och workshops som forskarna i programmet deltar på eller arrangerar.

i

Rapport release

Augusti 2018 En rapport som innehåller en första kartläggning av initiativ och organisationer som arbetar med arbetsmarknadsintegration LÄS RAPPORTEN

SYMPOSIUM

Augusti 2018 Vedran Omanović deltog på ett etnografiskt symposium i Köpenhamn i presenterade ett paper med titeln: The Emergence and Evolution of Researcher Identities: Experiences, Encounters, Learning and Dialectics.

Konferens schweiz

Juni 2018 Maria José Zapata och Patrik Zapata var tillsammans med One Stop Future Shop på konferens i Lugano, Schweiz och deltog i konferensens track Leading Change in Cities, Regions and contested Spaces. Konferensens tema var A World of flows.
SE PRESENTATIONEN

Presentation på volvo

Maj 2018 Vedran Omanović från Organizing Integration var inbjuden att hålla en presentation till Volvo AB anställda på temat Diversity in Organizations: Perspectives and implications. Seminariet arrangerades av Volvo Multicultural Network.

Integrationsforum

Maj 2018 Integrationsforum – en dag om nyanländas arbetsmarknadsetablering. Forumet arrangeras av Länsstyrelsen i Västra Götalands län, i samarbete med Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Västra Götalandsregionen. Andreas Diedrich var inbjuden till panelen ihop med bla VD för Västsvenska Handelskammaren, undervisningsråd från Skolverket och en professor från Bräcke Högskola.
LÄS MER

Global migration seminar

April 2018 Andreas Diedrich belyser de olika organiseringspraktiker som har fått fotfäste i såväl i offentlig, privat som i ideell sektor under beteckningen “arbetsmarknadsintegration”.
Hur är dessa initiativ organiserade och vilka konsekvenser kan sådan organisering tänkas få?
SE PRESENTATIONEN

Förvaltnings-högskolans dag

April 2018 Organizing Integration var inbjudna att hålla ett seminarium på Förvaltningshögskolans Dag. Hanna Hellgren pratade bland annat om de senaste årens ökade migrationsströmmar till Europa och samhälls-utmaningar. Patrik Zapata presenterade en av fallstudierna; One Stop Future Shop. SE FILMER FRÅN DAGEN

Kunskapslunch på Handels-högskolan

April 2018 Hur ser ”integrationskartan” över Storgöteborg ut och vilka initiativ och praktiker framstår som mer framgångsrika? Hur är dessa initiativ organiserade genom idéer, människor, verktyg och handlingar, och vilka konsekvenser kan sådan organisering tänkas få för de utrikes födda samt andra som är inblandade i dessa initiativ?  SE FILMEN

lunchseminarium mistra urban futures

Mars 2018 Andreas Diedrich, programansvarig för Organizing Integration höll en presentation om forskningsprogrammet hos en av programmets finansiärer, Urban Mistra

Paneldebatt i Riksdagen

Januari 2018 Andreas Diedrich, programansvarig för Organizing Integration var inbjuden till riksdagen för att delta i en paneldebatt om integration. Samtalet utgick från en förhandsvisning av SVTs dokumentärserie “Det goda landet”
LÄS MER

Paneldiskussion Washington

Oktober 2017 Vi är glada över att vårt forskningsprogram väcker stort intresse. Svenka ambassaden i Washington bjöd in oss för att i en paneldiskussion berätta om hur svenska initiativ organiseras och arbetar kring integration på arbetsmarknaden.
LÄS MER

Kick-off Seminarium

Maj 2017 Vi samlade 150 personer från offentliga sektorn, privata företag, forskare och personer som jobbar med integrationsfrågor för att presentera vårt forskningsprogram. Vi kombinerade detta med att utvalda organisationer som arbetare med integration fick plats på scen för att presentera sina uppdrag.

 VILL DU FÖLJA OSS?

Vill du få e-post av oss när något nytt händer i forskningsprogrammet?

Genom att klicka på ANMÄL godkänner du att Organizing Integration lagrar dina uppgifter med syfte att skicka nyhetsbrev till dig